Jesús Guillén obre les Masterclass parlant de la neuroeducació

L’aula de Juntes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdL ha acollit la primera jornada

El creador del pioner blog ‘Escuela con Cerebro’, Jesús Guillén ha presentat aquesta tarda a Lleida la conferència ‘Bo pel cor, bo pel cervell. Et mous pel canvi?’, amb la qual, ha analitzat qüestions generals de la neuroeducació. 

El ponent ha mostrat als assistents les diferents habilitats neurològiques amb les quals compten els éssers humans centrades, principalment, en l’educació. 

El cervell pot canviar, aprendre i millorar les seves capacitats sempre a través d’un bon entrenament i uns ‘inputs’ que el motiven a fer allò que desitja. 

A través d’uns exemples pràctics, Guillén ha pogut mostrar al públic que la cooperació social també és molt important per a augmentar el rendiment acadèmic dels alumnes.

Finalment, l’expert ha demostrat que les emocions també són una part fonamental en qualsevol aprenentatge i que el cervell actua de diferents formes segons la tipologia d’emocions que senti.

Guillén és professor del postgrau de neuroeducació de la Universitat de Barcelona (UB), del màster de neurodidàctica de CADE a Madrid i de la diplomatura Neurociències i emocions en l’aprenentatge de la Universitat Nacional Villa Maria d’Argentina, entre altres. 

D’altra banda, és el creador del blog ‘Escuela con Cerebro’, autor del llibre ‘Neuroeducación en el aula. De la teoria a la pràctica’, y coautor de ‘Neuromitos en educación. El aprendizaje desde la neurociència’. Finalment, Guillén també col·labora en diferents publicacions com la revista ‘Cuadernos de Pedagogía’, de la que a més a més, és membre del consell assessor.

El pròxim divendres 17 de gener arribarà el torn de Francesc Miralles i, ja la setmana vinent, el de Francesc Abella i Rosa Miralles.Les Masterclass compten amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, d’Esports.cat, així com d’entitats com la Fundació Itinerarium , Kroton Centre o l’Arbre de la Salut.

Menú