Les masterclass de Xavi Estrada ja escalfen motors pel gener del 2020

Tindran lloc els dies 15, 17, 22 i 24 de gener a la Universitat de Lleida i comptaran amb la presència de professionals com Jesús Guillen, Francesc Miralles, Francesc Abella i Rosa Miralles

Les masterclass organitzades des de l’entitat esportiva sense ànim de lucre de l’àrbitre de futbol de Primera Divisió i psicòleg esportiu, Xavi Estrada, arriben un any més carregades de ponències referents en el món de l’esport, la salut i la neurociència.

En aquesta ocasió, les conferències tindran lloc els dies 15, 17, 22 i 24 de gener a la Universitat de Lleida (UdL) i comptaran amb la participació d’experts com Jesús Guillen, Francesc Miralles, Francesc Abella i Rosa Miralles.

Enguany, les jornades aniran enfocades a tractar i descobrir com és la diversitat dels alumnes en els centres educatius i de quina manera es duu a terme un abordatge eficient i eficaç per part dels professors, els centres i dels mateixos nens.

L’objectiu doncs, és donar informació sobre diferents dèficits com la impulsivitat o la dislèxia, descobrir quina mena de trastorns són els més habituals dins i fora de les escoles i fomentar la importància d’aprendre eines per a la seva millor adaptació en la societat. D’altra banda, experts mèdics com el doctor Abella, il·lustrarà als presents en els perills de pràctiques com el tabaquisme i com poden afectar en el comportament dels individus aspectes com les addiccions i els mals hàbits.

Jesús C. Guillén

15 de gener

El creador del pioner blog ‘Escuela con Cerebro’, Guillen presentarà a Lleida la ponència ‘Bo pel cor, bo pel cervell. Et mous pel canvi?’, amb la qual, analitzarà qüestions generals de la neuroeducació. Guillén és professor del postgrau de neuroeduciació de la Universitat de Barcelona (UB), del màster de neurodidàctica de CADE a Madrid i de la diplomatura Neurociències i emocions en l’aprenentatge de la Universitat Nacional Villa Maria d’Argentina, entre altres. D’altra banda, és el creador del blog ‘Escuela con Cerebro’, autor del llibre ‘Neuroeducación en el aula. De la teoria a la pràctica’, y coautor de ‘Neuromitos en educación. El aprendizaje desde la neurociència’. Finalment, Guillén també col·labora en diferents publicacions com la revista ‘Cuadernos de Pedagogía’, de la que a més a més, és membre del consell assessor.

Francesc Miralles

17 de gener

L’escriptor del súpervendes ‘Ikigai: la filosofia japonesa de la motivació’, ajudarà a tots els assistents a la seva ponència a descobrir què és allò que els impulsa o els hauria d’impulsar a aixecar-se cada dia amb una nova il·lusió per viure. Basant-se en el seu llibre, Miralles parlarà dels habitants de l’illa japonesa d’Okinawa, els quals, són els més feliços i els que més viuen del món. L’Ikigai, explica l’escriptor, “és el que els impulsa a aixecar-se cada matí sent la millor versió d’ells mateixos”, i tot i que hi ha persones que ja l’han trobat, “encara hi ha molts que van perduts buscant-lo”. Miralles assegura que aquesta essència “està a dins nostre” i està disposat a fer-la descobrir amb una xerrada motivadora i real que, sens dubte, “recordaràs per sempre”.

Francesc Abella

22 de gener

Francesc Abella és psicòleg clínic, doctor en Psicologia i coordinador de la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. També ha estat professor associat responsable de les assignatures de Psicofarmacologia i Drogodependències, Bases Biològiques del Comportament i Habilitats Terapèutiques en Psicologia. Finalment, és coordinador de NewsTabac i autor de diferents articles i publicacions sobre addiccions i hàbits del comportament. Durant la seva ponència ‘Fumar és intel·ligent?’, parlarà sobre aquesta addicció, com afecta a la salut mental de les persones, quins comportaments adopten els fumadors i quines eines tenen al seu abast per superar-la.

Rosa Miralles

24 de gener

L’educadora emocional, Rosa Miralles, té una àmplia formació en el món de la psicologia, psicopedagogia, coaching i esport. És diplomada en Ciències de l’Educació, Llicenciada en Psicopedagogia, Doctora per la Universitat de Lleida i ha cursat, entre altres, un màster en coaching i psicologia de l’esport IESPORT. Miralles, també basa la seva experiència professional en el món de l’educació, com a professora d’educació física d’educació primària, així com a professora associada a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia de la UdL. Miralles s’encarregarà de cloure les jornades amb la xerrada ‘Esport i emocions’, i ajudarà als assistents a saber identificar les seves emocions i, sobretot, com gestionarles en el seu dia a dia i durant la pràctica de l’esport.

TOTS ELS INTERESSATS JA PODEN FORMALITZAR LES SEVES INSCRIPCIONS A:
xavier@xavierestradafernandez.com

Menú